top of page

Boutique hotel Lytel Blue

In 2019 hebben wij een pastorie gekocht en omgebouwd tot luxe kleinschalig boutique hotel met 2 suites, 7 hotelkamers en één plasticvrije hotelkamer. Van conceptontwikkeling en vergunningsaanvragen tot aan bouwbegeleiding en het uiteindelijk draaien van het hotel, we hadden alles in eigen hand. Doordat we nauw betrokken waren bij de gehele ontwikkeling hebben we het concept als rode draad gebruikt en iedere stap hieraan kunnen toetsen en dat heeft ervoor gezorgd, dat het in een rap tempo een succesvol hotel werd. In 2024 hebben we het hotel overgedragen aan een opvolger. We vertellen je graag meer over het concept en hoe we dit hebben doorgevoerd in alle facetten van Boutique hotel Lytel Blue!

hotelkamer boutique hotel Lytel Blue
Kamer 3-3.jpg
Kamer 3-10.jpg
Kamer 9-8.jpg
Bibliotheek-4.jpg

Het concept

De oude pastorie uit 1862 met de hoge plafonds en grote ramen had al een bepaalde allure. Ons doel was om mensen te laten verwonderen zodra ze binnen kwamen en dat het gehele verblijf lang, we benoemden dit ook wel eens als ‘experience a sense of wonder’. Het moest een plek worden waar mensen even al het andere konden vergeten, waar ze worden ‘ontzorgd’ in stijl! We combineerden de oude elementen van de monumentale pand met moderne elementen en maakten goed gebruik van de ruime tuin eromheen.

 

Doelgroep

De doelgroep voor het hotel was eigenlijk 3-ledig, zo richtten we ons op de 50+’ers die graag willen wandelen, fietsen en culinair genieten. De gasten die iets te vieren hebben, jubilea, verjaardagen, bruiloften, we zorgden altijd dat de overnachting dan nóg specialer werd. Als laatste een niche doelgroep: gasten met allergenen, met de focus op glutenvrij. Omdat Willeke zelf coeliakie heeft is het heel vanzelfsprekend dat je dan op een veilige en goede manier glutenvrij eten kan aanbieden. Met het hele team zette we ons ervoor in dat mensen met allergenen bij ons terecht konden, dat dit veilig kon en dat ze keuze hadden. Daardoor kwamen er niet alleen veel gasten met allergenen, maar ze waren ook ontzettend dankbaar en kwamen vaak terug. (wil je dit ook, kijk dan even hier!)

Hotelkamer

Het hotel was opgedeeld in een ‘oud’ gedeelte, het hoofdhuis met alle oude elementen aanwezig en het neerhuis waar geen oude elementen bewaard waren gebleven door een eerdere verbouwing. Alle hotelkamers kwamen in het hoofdhuis en de receptie, keuken en ontbijtzaal in het neerhuis.

 

Voor het hoofdhuis kozen we voor cupido blauw, een donkere en warme blauwe kleur. Dit zorgt voor een intieme en luxe sfeer. De kamers werden hierdoor een oase van rust, want wist je dat blauw staat voor rust en positiviteit? Daarnaast werden de grote ramen aan de muur schilderijen door de donkere muren eromheen. We kozen ervoor niet om voor de standaard hotelkamer indeling te gaan. Maar om symmetrie te behouden en de bedden naar de ramen te richten. Op de meeste kamers ontwikkelde we een open badkamer met een grote regendouche in het midden. Een TV aan de muur vonden we niet passen bij ons idee van een intieme en rustige hotelkamer, daarom kozen we voor bedden met een TV-lift, zo was de TV alleen zichtbaar indien gewenst. Of het een dure optie was? Nee! Dat viel reuze mee.

 

Plasticvrije hotelkamer

Tijdens de verbouwing vroegen we ons af: kun je een plasticvrije hotelkamer ontwikkelen? Dat zochten we uit! Met de verschillende bouwpartijen zochten we naar alternatieven voor airco, muurverf (ja ook daar zit plastic in!) en andere meubels. Het was een unieke feature van het hotel, waar sommige gasten specifiek op af kwamen. Inmiddels is de plasticvrije kamer door de huidige eigenaar verandert naar een andere functie.

Neerhuis

In het neerhuis zat o.a. de keuken, receptie en ontbijtzaal. Omdat gasten daar vaak in de ochtend waren én dit deel een stuk moderner was door een eerdere verbouwing, kozen we voor lichte kleuren en vrolijke printjes. Want je wil de dag vrolijk beginnen natuurlijk!

 

Service

Het is belangrijk dat ieder bedrijfsaspect goed doordacht is en past bij het concept. Zo kozen we ervoor dat als gasten arriveerden, we ze persoonlijk ontvingen bij de voordeur voor een warm welkom en nog vóór ze gingen inchecken een kopje koffie aanboden in de hoteltuin of lounge. Ons doel was dat gasten zo snel mogelijk ontspannen waren en echt het gevoel hadden: Bij Lytel Blue komen we tot rust. Wanneer er iets te vieren was, deden we kosteloos de kamer versieren en een restaurant of taxi regelen was een kleine moeite.

 

Ontbijt

Omdat we duurzaamheid vanzelfsprekend vinden kozen we ervoor geen buffetstijl ontbijt aan te bieden, maar a-la-carte! Hierdoor hadden we bijna geen voedselverspilling. Gasten betaalde één prijs en konden dan kiezen uit een van de ontbijtgerechten. Daarna nog honger? Dan kon je gewoon nog iets anders kiezen. Omdat we mensen graag wilden verrassen (concept), maakte we voor iedereen een ontbijtamuse tijdens het wachten op het ontbijt, ook voor de mensen met allergenen. Omdat dit ontbijtconcept anders is dan normaal, waren er ook gasten die hier erg aan moesten wennen, maar uiteindelijk waren ze altijd enthousiast!

 

De naam

Lytel hoe? Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn bij het ontwikkelen van de naam. Voor ons was dat historie, uniekheid en gevoel. Dat resulteerde in Lytel Blue! Lytel = oudengels en staat voor klein, omdat het een kleinschalig hotel is, maar met een ongebruikelijke schrijfwijze. Blue = blauw, een kleur die voor rust staat, hetgeen wat je bij ons kwam ervaren. Natuurlijk moet je ook rekeninghouden met de vindbaarheid, concurrentie en relevantie, een van de leukste facetten om uit te zoeken! Ook op zoek naar een goede naam voor jouw bedrijf? Laten we er over brainstormen!

 
Resultaat

We kunnen uren vertellen over alle kleine en grote facetten van het concept. Maar uiteindelijk heeft een duidelijk concept ervoor gezorgd dat gasten naar het hotel kwamen vóór de looks en het concept. Ook in de tijden van corona, hebben veel gasten ons weten te bereiken. Goede marketing is hier uiteraard belangrijk voor! Je kunt een prachtig hotel of vakantiehuis hebben, maar als je dit niet goed in de ‘etalage’ zet dan vindt niemand je!

 

En jij?

Had je al eens van Boutique hotel Lytel Blue gehoord? Heb je zelf een inspirerende onderneming en vind je het leuk om jouw verhaal te delen op ikwileenhotel.nl? Of wil je juist een toffe onderneming opzetten? Leren hoe je jouw onderneming ook goed in de ‘etalage’ kan zetten? We helpen je met veel liefde verder, gewoon in gewone mensentaal, geen dure marketing woorden, geen dure cursussen, stel je vraag en wij kijken wat we voor je kunnen doen.

bottom of page